1. Home
  2. Croquis Tegning
  3. Interview med croquis modellen Ida
Interview med croquis modellen Ida
0

Interview med croquis modellen Ida

0

Hvordan blev du croquis model?
Jeg tegnede selv croquis og var altid nysgerrig på, hvordan det ville være at stå på den anden side af tegnebrættet. En dag jeg var til croquis tegning, tog jeg mod til mig og spurgte arrangørerne, om de manglede modeller. Det gjorde de og så kastede jeg mig ud i det! 

Hvordan var din første gang som croquis model?
Første gang var jeg meget nervøs. Jeg kunne næsten ikke spise aftensmad inden selve eventet, men da jeg først havde smidt badekåben på podiet, var det en rigtig god oplevelse. 

Har det styrket dig personligt at være croquis model?
Jeg er helt klart blevet endnu mindre blufærdig og meget mere afslappet med min egen krop. Man kan f.eks. ikke stå og suge maven ind under en to timers croquis-session, så jeg er helt klart blevet mere afslappet med, at min krop ser ud som den nu gør. 

Hvad synes du om den generelle opfattelse af nøgenhed i samfundet, er vi blevet mere kropsforskrækkede?
Jeg synes det er ærgerligt, når jeg hører, at børn i skolen ikke har lyst til at gå i bad efter idræt, fordi de er utilpasse ved at være nøgne foran andre. Det er ærgerligt, at der er så meget fokus på, hvordan kroppen ser ud, i stedet for hvad den faktisk kan. Jeg er kun glad, hvis jeg kan være med til at vise flere “normale” kroppe med buler, appelsinhud osv. 🙂 

Hvordan forbereder du dig på en croquis model opgave?
Jeg har efterhånden haft en del jobs, så jeg behøver ikke den store forberedelse længere. Jeg synes det er vigtigt, at alle har en god oplevelse, så jeg går op i at være tilgængelig for de personer, som skal tegne mig, hvis de har ønsker til positioner eller spørgsmål. 

Croquis tegning af Ida, tegnet af Lonnie Lønberg Andersen

Hvad er den sjoveste eller mest anderledes opgave du har haft som croquis model?
Første gang jeg var croquismodel blev vi spurgt, om vi ville starte ud med et nøgent luciaoptog, da det var lige inden jul. Det var en rigtig fin og sjov oplevelse! 

Hvis du skal give et godt råd til nye croquis modeller, hvad skulle det så være?
Mit bedste råd vil være, at man ikke behøver at stille sig i vilde og mærkelige positioner, for at det fungerer. Tit er det lige så sjovt at tegne en model i helt almindelige stående eller siddende positioner. Prøv evt. selv at tegne croquis en enkelt gang, hvis du ikke har prøvet det før. Det giver et godt indblik i, hvordan det fungerer. 

Hvad ville du gerne have vidst inden du startede som croquis model?
Jeg synes, jeg var godt forberedt, da jeg selv havde tegnet lidt inden og vidste, hvad jeg kunne forvente. 

Hvor finder du jobs som croquis model?
Lige nu er jeg tilknyttet det samme sted og bliver booket jævnligt for grupper på 20-30 stykker, men vil gerne prøve flere steder af. 

Hvilke type jobs har du mest af?
Jeg har flest jobs for forsamlinger på en 30 personer, som er begyndere eller let øvede. Jeg har oprettet denne profil, fordi jeg også gerne vil prøve andre former for jobs, f.eks. med færre personer og gerne med mere øvede tegnere. 

Du kan booke Ida som croquis model her

Stor tak til Ida for et godt interview
og tak til Lonnie Lønberg Andersen for croquis tegningerne.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *